Coacaz-Negru Muguri 50Ml Dacia Plant

SKU: 21949

Pret: 12,30 RON

Pretul nu include taxa de livrare

Descriere:

MUGURI DE COACAZ-NEGRU (Ribes nigrum) Gemoderivatele sunt extracte glicerohidroalcoolice obtinute din tesuturi meristematice (muguri, mladite, etc).

Mugurii si mladitele plantelor reprezinta tesuturi embrionare vegetale care condenseaza proprietatile farmacodinamice ale frunzelor si fructelor, avand efecte mai ample decat acestea. Tesuturile meristematice cuprind si celule stem vegetale (celule nediferentiate cu capacitate de autoregenerare si diferentiere in celule cu functii specializate, avand rol de regenerare celulara in organismele vii), similare celulelor stem din organismele umane și animale. Hormonii vegetali de crestere din aceste tesuturi, cum sunt auxinele si gibberelinele, stimuleaza detoxifierea celulara prin eliminarea produsilor metabolici toxici, a celulelor moarte din sistemul de aparare al organismului si a complexelor autoimune care afecteaza functia celulara.

Gemoderivatele DACIA PLANT sunt obtinute prin prelucrarea mladitelor si/sau mugurilor la 2-3 ore dupa recoltare si, astfel, se extrag substantele bioactive specifice – aminoacizi, proteine, hormoni vegetali de crestere (auxine, gibbereline, citokine), vitamine, enzime, minerale, flavonoide, taninuri, rasini, etc – cu o mare eficienta.

Extractul glicerohidroalcoolic obtinut din mugurii de coacaz-negru actioneaza la nivelul: - glandelor corticosuprarenale, avand actiune de tip ,,cortizon-like”.

Actiuni - stimuleaza glandele corticosuprarenale, determinand cresterea secretiei de corticosteroizi -actiune ,,cortizon-like”, antiinflamatoare si antialergica, - diuretica, antiseptica urinara. Indicatii se utilizeaza ca adjuvant in: - insuficienta corticosuprarenala (boala Addison), - sindroame alergice acute si cronice, rinite si conjunctivite alergice, astm bronsic, bronsite alergice, - urticarie, dermatite alergice, - boli autoimune, boli dermatologice cronice, - reumatism cronic degenerativ (spondiloze, gonartroze, coxartroze, etc), poliartrita reumatoida, - stari inflamatorii cronice (respiratorii, digestive, renale, tegumentare, oftalmologice, etc).

Contraindicatii Hipercorticism, sindrom Cushing, hipertensiune arteriala si diabet zaharat in forme severe, alergie la oricare dintre componentele produsului, tratamente medicamentoase (neurologice, psihiatrice, etc) care nu permit consumul de alcool.

Precautii În sarcina si alaptare se administreaza numai cu recomandarea medicului. Datorita continutului de alcool, se recomanda prudența la administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica.

Observatii În insuficienta corticosuprarenala si in afectiuni de natura alergica se recomanda asocierea produsului cu MUGURI DE ARIN-NEGRU si/sau MUGURI DE STEJAR gemoderivate (pentru potentarea efectului).

În reumatism cronic degenerativ, poliartrita reumatoida si in stari inflamatorii cronice se recomanda asocierea produsului cu BOSWELLIA sau ANTIREUMATIC comprimate (pentru potentarea efectului).

În afectiunile cronice, cu recomandarea medicului, poate substitui treptat tratamentul cu corticosteroizi de sinteza.

Administrare:

INTERN: Adulti si tineri peste 15 ani: cate 1ml de solutie adaugat la 100ml de apa sau ceai (jumatate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Copii intre 7 si 14 ani: cate 0,3-0,6ml de solutie adaugati la 100ml de apa sau ceai (jumatate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, in functie de varsta si greutate. Copii sub 7 ani: numai cu recomandarea medicului.

Compozitie: Plante: coacaz-negru (Ribes nigrum) - muguri (10%). Solventi: apa, glicerina, alcool etilic 33,3% vol. Raport planta/solvent – 1:10 Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

0731849430 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri, 10:00 - 17:00

 


Detalii produs


Categorie: Tincturi

Producator: Dacia Plant

Cod produs - SKU: 21949Produse similare