Poze ULEI ESENTIAL DE SCORTISOARA 10ML

     
Pin It


ULEI ESENTIAL DE SCORTISOARA 10ML

SKU: ADAM.00211

Pret: 12,50 RON

Disponibil stoc depozit

Pretul nu include taxa de livrare

Uleiul din frunze de scortisoara are un miros cald, de mosc picant, foarte apreciat in aromaterapie pentru efectele pozitive asupra intregului organism.


Uleiul esential de scortisoara este extras din Cinnamomum zeylanicum a familiei Lauraceae.

Acest ulei esential picant are o mare valoare in aromaterapie si lupta impotriva epuizarii si a sentimentelor  de depresie si slabiciune. El are puternice proprietati anti-reumatice, este util in sistemul digestiv, in timp ce lupta, de asemenea, impotriva racelii si gripei,.

Proprietatile uleiului

Uleiul din frunze de scortisoara are un miros cald, de mosc picant si culoarea uleiului variaza de la galben, pentru uleiul din frunze si rosu-brun, pentru uleiul din coaja, care nu este, de obicei, folosit in aromaterapie. Vascozitatea uleiului este medie spre aposa.

Origine

Nativ in Indonezia, dar cultivat in Sri Lanka si India, copacul are culoarea ruginie si poate creste pana la 15 metri, dar din motive comerciale, este mentinut la inaltimea de pana la 2 metri.

Copacul are frunze lucioase, verzi si flori mici, albe, cu fructe ovale, de culoarea violet. Coaja este maro deschis si are aspect de hartie, cu varfuri groase care se rostogolesc una in interiorul alteia, si se culeg la fiecare 2 ani.

Proprietatile terapeutice ale uleiului de scortisoara sunt: analgezic, antiseptic, antibiotic, antispasmodic, afrodisiac, astringent, insecticid, stimulent, tonic si vermifug.

Modul de intrebuintare in aromaterapie:

Candela (lampa) odorizanta se foloseste in cazuri de bronsita acuta si raceli, precum si pentru a ajuta la depresie si sentimente de slabiciune. Pentru aceasta, se pune apa calduta in farfuria candelei, se adauga 3-5 picaturi de ulei si se aprinde lumanarea.

Baia – diluat in apa, uleiul de scortisoara se foloseste pentru a ajuta in probleme privind  bronșita, diareea, frisoanele, infectii, gripa, reumatism si artrita. Datorita proprietatilor sale antiseptice foarte puternice, este potrivita  pentru  combaterea oricaror boli infectioase, de asemenea, este foarte benefica in calmarea spasmelor  tractului digestive si amelioreaza greata si varsaturile. Uleiul se adauga inainte de a incepe baia si nu mai devreme, deoarece datorita caldurii acesta se evapora foarte usor. Astfel, pentru o baie se pun 4-6 picaturi de ulei esential (sau 4-6 picaturi de amestec) in 2-3 linguri de lapte nedegresat sau 2 linguri de ulei de baza, apoi se toarna compozitia in cada si se amesteca bine. Baia va dura 10-20 minute.

Desi este utilizat in mod traditional pentru indepartarea negilor, nu se recomanda a fi adaugat in produsele de ingrijire a pielii.


Informatii puse la dispozitie cu scop informativ si nu subtitue recomandarile/prescriptiile medicului specialist. Informatiile prezentate nu au rol de a va ajuta in diagnosticarea oricaror probleme medicale sau de a inlocui tratamentul medical prescris de medicul currant. Descrierea produselor cuprinde informatiile puse la dispozitie de producator/distribuitor. Magazinul nostru nu se face responsabil pentru eventualele modificari ulterioare ce nu au fost aduse in atentia noastra de catre producator/distribuitor.

Important! A se cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de administrare/utilizare!

0731849430 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri, 10:00 - 17:00

 


Detalii produs


Categorie: Uleiuri, Cosmetice

Producator: Adams Vision

Cod produs - SKU: ADAM.00211